Skip to main content

Business Controller till Mekonomen Company

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Mekonomen Company i Malmö. Som Business Controller kommer du att arbeta i en bred roll, i nära samarbete med försäljningsorganisationen och verksamhetschefer, med ett särskilt ansvar för budgetprocessen samt utvecklingen av rapportering och analys. Du blir en del av ett engagerat team på nio personer med placering i Malmö, Stockholm och Göteborg. Du kommer att rapportera direkt till Head of Business Control. 

Vad Mekonomen Company erbjuder dig:

Mekonomen Company erbjuder en arbetsplats som kännetecknas av god stämning och en inkluderande miljö. Du erbjuds en utvecklande roll i en organisation med lång erfarenhet inom branschen, där du har möjlighet att påverka och driva förändringar. 

Arbetsuppgifter:

I rollen som Business Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara: 

  • Driva budget- och prognosarbetet. 
  • Arbeta nära säljorganisationen för att optimera försäljning och resultat.
  • Driva förbättringsarbete inom ekonomiska processer, nyckeltal och system.
  • Delta i månadsbokslut.
  • Delta i ad-hoc-projekt och driva verksamhetskritiska initiativ.
  • Analysera, sammanställa och presentera månatliga rapporter till ledningen och övriga funktioner i verksamheten.
  • Skapa, mäta och kommunicera KPI:er. 

Erfarenhet

Vi söker dig som har minst 3–5 års erfarenhet som Business Controller och som har arbetat i en säljdriven organisation med stort fokus på marginaler och resultat. Det är en fördel om du har erfarenhet från retail– eller servicebranschen och är van vid att hantera en transaktionsintensiv miljö. Du har en stark systemvana och goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av Power BI är meriterande och du bör ha förståelse för redovisning och interna kontroller.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är prestigelös, trygg och har en stark kommunikativ förmåga. Du trivs med att arbeta nära verksamheten och affärsbeslut med en helhetsförståelse för affärsprocesserna. Du är självständig, noggrann med ett analytiskt förhållningssätt. Dessutom är du en initiativtagare med driv och vilja att förändra och förbättra. Vidare bör du vara pedagogisk, social och utåtriktad och trivas i en roll med många kontaktytor.

Om Mekonomen Company

Mekonomen Company är en del av MEKO, norra Europas ledande aktör på fordonseftermarknaden. Vi på Mekonomen Company arbetar efter MEKOs vision: Vi möjliggör mobilitet – idag, imorgon och i framtiden. 

Mekonomen Company är Sveriges ledande aktör på eftermarknaden för fordon. Vi tror på varje kunds frihet att själv välja service- eller reparationspartner. Vi erbjuder produkter och tjänster för bilkunder som vill röra sig tryggt och säkert på vägarna, för verkstadsägare som vill utveckla sin affärsverksamhet och för medarbetare som vill växa och nå nya, professionella höjder. Av Sveriges cirka 5 miljoner bilar, så tar vi hand om nära 1 miljon – årligen – oavsett motor. 

Välkommen att lära känna, och utvecklas tillsammans med något av våra starka varumärken med totalt 200 butiker och expresslager samt nära 1000 anslutna verkstäder. Tillsammans är vi över 1700 kollegor som driver vår affär framåt. Vi förenas av höga ambitioner och värden som vi alltid har med oss i vardagen: respekt, engagemang och kunden i fokus.

Ansök idag!

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via formuläret nedan! I den här rekryteringen samarbetar Mekonomen Company med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Zovko (julia.zovko@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.