Skip to main content

Sustainability Controller till global tech-koncern

Gazella rekryterar nu en Sustainability Controller till en global tech-koncern. Som Sustainability Controller kommer du att ansvara för bolagets hållbarhetsrapportering och arbeta med att ta fram och sammanställa koncernens hållbarhetsrapport. Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar intern och extern hållbarhetsrapportering, insamling, analys och konsolidering av data. Vidare kommer du att arbeta nära bolagets Group Financial Controller och vara ett stöd i bolagets koncernredovisning. 

Vi söker en kommunikativ person som trivs med att arbeta i en dynamisk miljö i en roll med många kontaktytor. Detta är en spännande möjlighet för dig som vill spela en nyckelroll i utvecklingen och hanteringen av koncernens hållbarhetsrapportering i en internationell miljö. Bolaget är placerat i centrala Stockholm, och i denna roll rapporterar du till Group Finance Director. 

Vill du vara med och forma framtidens hållbarhetsrapportering inom en global organisation? Då kan det här vara rätt roll för dig! Skicka in din ansökan redan i dag! 

Vad bolaget erbjuder dig

Vi är en mångkulturell och decentraliserad organisation. Vår ständiga ambition är att främja en samarbetskultur där roller är tydliga, teamwork prioriteras, åsikter respekteras, kommunikation är klar, verktyg är effektiva och beslut baseras på data. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett internationellt team och bidra till vår vision.  
 
Vi värdesätter våra medarbetare och strävar efter att skapa en arbetsmiljö där du kan briljera, växa och göra ditt bästa arbete. Vi erbjuder flexibla arbetstider, en hybrid arbetsmodell (2–3 dagar på vårt kontor i Stockholm) och ett utbud av förmåner som stödjer personligt välmående och utveckling tillsammans med familjeåtaganden. 

Arbetsuppgifter:

Som Sustainability Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara: 

  • Leda och utveckla koncernens CSRD- och EU Taxonomi-rapportering samt säkerställa efterlevnad av den senaste lagstiftningen.
  • Säkerställa effektiv leverans av koncernens hållbarhetsrapportering i enlighet med ramverk som CSRD/ESRS och hjälpa till att identifiera och minska risker.
  • Arbeta med intern och extern hållbarhetsrapportering samt förbättring och utveckling av rapporteringsprocesser.
  • Hålla dig uppdaterad om nya regleringar inom hållbarhetsområdet.
  • Säkerställa lämpliga kontroller, processer, verktyg och styrning för att effektivt identifiera och minska riskerna som organisationen står inför.
  • Arbeta nära Group Financial Controller, bistå vid koncernkonsolidering, analysera koncernresultaten och samtidigt förbättra den interna rapporteringskvaliteten i dotterbolagen.
  • Samarbeta nära med de operativa teamen för att säkerställa att hållbarhetstransformation och utveckling är en naturlig del av den operativa strategin, samt stötta dotterbolagen i hur de bäst uppfyller rapporteringsstandarder och delar bästa praxis inom koncernen.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi, hållbarhet, miljövetenskap eller motsvarande samt med cirka 5-7 års erfarenhet som Sustainability Controller eller liknande. Du har gedigen erfarenhet av koncernredovisning (IFRS), rapportering, budgetering och controlling samt djupgående kunskap om system, processer och rutiner relaterade till hållbarhet. Vi ser gärna att du har arbetat i ett internationellt bolag tidigare och erfarenhet av börsnoterad miljö är meriterande. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift samt att du är en van användare av Excel.  

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande och proaktiv med ett starkt ägandeskap över dina ansvarsområden. Du har en förmåga att förstå vad som behöver göras och kan självständigt planera och säkerställa genomförande. Du har hög integritet, är analytisk och strukturerad. Du arbetar systematiskt och effektivt med fokus på att skapa ordning och förbättra processer. Vidare är du bekväm med att kommunicera med olika intressenter inom organisationen och du har förmågan att bygga och upprätthålla goda relationer med kollegor. Därtill är du en lagspelare som förstår vikten av samarbete genom en ödmjuk approach. 

Ansök idag!

Vi behandlar ankningar löpande så om du passar in på ovanstående profil, skicka in din ansökan redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Katarina Milenkovic Radosavljevic (katarina.milenkovic@gazella.se) som ansvarar för den här rekryteringsprocessen.